FAQ

Vraag & antwoord (scroll naar beneden voor routebeschrijving)

Zijn jullie in het centrum gelegen?

 • Ja, in een rustige buurt van het oude stadscentrum op enkele minuten wandelen van de Markt.

Hoe bezoek ik de stad?

 • Te voet : In 30 min wandel je van noord naar zuid
 • We verhuren fietsen in de zomer om de omgeving te verkennen

Kan ik gratis annuleren?

 • heeft u het Standaard tarief geboekt dan kunt u tot 30 dagen voor aankomst gratis annuleren. Tot 15 dagen voor aankomst betaalt u 50% van de totale kamerkost. Vanaf 14 dagen wordt 100% aangerekend op de kredietkaart die als garantie dient. We proberen wel de kamer opnieuw te verhuren en als dit lukt zijn er geen kosten
 • indien u de Vroegboekprijs zonder restitutie heeft geboekt wordt uw kredietkaart onmiddellijk belast en kunt u niet meer annuleren. Wij raden dan ook aan om een annulatieverzekering af te sluiten zoals bv bij Allianz (https://www.allianz-assistance.be/nl/?gclid=Cj0KCQiAlIXfBRCpARIsAKvManzhTWtAnCbPtspniMOlxyyb1ekQjCiqUr8XSTfCPlUbE56KLVejFAIaAqmeEALw_wcB) 

Hebben jullie een bar of restaurant?

 • We hebben een gezellig salon waar we drankjes serveren (8u-21u) en een ontbijt restaurant waar we het gratis ontbijt opdienen tussen 08u en 10u.
 • Tom’s Diner, Cezar, Oud Handbogenhof, Du Phare, Pieter Pourbus zijn gezellige en lekkere restaurants op wandelafstand van het hotel. Tijdens het weekend is het aanbevolen om te reserveren.

Check in / out ?

 • Check in : de kamers zijn vanaf 13u beschikbaar. Graag voor 18u aankomen en ons 48u vooraf verwittigen indien u later wenst aan te komen.
 • Check out : voor 11u. U kunt de bagage gratis bij ons achterlaten.

Zijn honden toegelaten ?

 • Neen, helaas zijn huisdieren niet toegelaten. Wij kunnen u een goed hondenpension net buiten de stad aanbevelen.

Is er wifi ?

 • Ja, zowel op de kamers als beneden in het salon is er snel en gratis wifi.

Zijn families met kinderen welkom ?

 • Wij hebben een prachtige familie Duplex. Daar kun je met max 4 personen overnachten. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar.

Is er gratis koffie en thé op de kamers?

 • Niet op de kamer maar neem gerust kopje mee van aan de receptie waar je zelf gratis koffie en thé kunt zetten 24/24
 • NIEUW 2018 : onze superieure en comfort+ tweepersoonskamer heeft dit nu ook op de kamer

Wat is een ECO hotel?

 • We zijn net als ieder ander hotel met comfortabele kamers, lekker warm water en een goed verwarmings systeem. Het enige verschil ligt hem in de methodes om energie, water en afval te beperken zonder aan comfort te moeten inboeten. We volgen de standaard van het EU ecolabel en de Groene Sleutel.
 • We adviseren u ook hoe u op een groene manier tot bij ons geraakt en hoe u de stad kunt bezoeken te voet, per fiets of met het openbaar vervoer.

Komen we het centrum in met de auto?

 • Ja! U kunt tot vlak voor de deur met de auto komen. Opgelet het is overal betalend parkeren (7/7 van 9u tot 20u). We hebben een beveiligde privé parking (15 euro/dag) met een beperkt aantal plaatsen. Boek daarom tijdig een plaats.
 • Als alternatief is er de openbare parking (3.5 euro/dag) aan het station vanwaar je gratis met de bus of taxi (tegen betaling) tot bij het hotel komt.

Hoe geraak ik tot bij het hotel?

Plan : https://www.visitbruges.be/plattegrond_brugge.pdf

ROUTE met auto

E40 Brussel - Gent - Oostende

Vanuit Nederland : E19/17 BREDA - ANTWERPEN, doorrijden tot GENT dan E40 GENT - OOSTENDE, Uitrit 8 Brugge.

Ga rechtdoor richting Brugge voorbij de verkeerslichten en 5 tunnels. Na de 5e tunnel en de spoorwegbrug neemt u onmiddellijk rechts de uitrit N351 - Brugge Az St Jan. Ga voorbij een kruispunt met 2 paar lichten. Het volgende kruispunt (Bloedput) gaat u LINKSAF (niet in de tunnel rijden!).

Ga voorbij 3 verkeerslichten. Na de 3e lichten houdt u rechts en voegt u in op de BUS rijstrook.

Na 600m gaat u rechtsaf in de ''Walweinstraat'. (niet over de brug rijden!) Ga rechtdoor tot aan het water. Hier rechtsaf. Na 300m opnieuw rechtsaf in de 'Annuntiatenstraat'. Nu 2e straat links 'Baliestraat'. Rij rond de St.Gilliskerk en u ziet het hotel links liggen.

Adres : COLLAERT MANSIONSTRAAT N° 3

ROUTE met trein

Trein station : BRUGGE (richting Oostende of Knokke/Blankenberge)

*BUS 4 of bus 14 en stap uit bij de 3e halte na de markt 'Gouden Handstraat' op 150 m van hotel. (van zodra je rechts de gracht ziet ende bus draait naar links druk dan op de bel) Wandel even verder langs de gracht. 1e straat links (St.Gilliskoorstraat) en aan de kerk rechts. Het hotel is even verderop aan uw linkerkant. Tickets voor de bus (firma de Lijn) koopt u best aan de kiosk (best met uw terugrit erbij).  Een 10 rittenkaart met de bus kost enkel 15 euro. http://routebuilder.org/212u

*TAXI : . Indien u na 19u zou aankomen of voor uw gemak, kunt u ook een taxi nemen aan de voorkant van het station (10-15 euro per rit).  Mocht er geen taxi staan kan u steeds bellen naar Taxi SNEL 050 36.36.49