FAQ

Vraag & antwoord (scroll naar beneden voor routebeschrijving)

Zijn jullie in het centrum gelegen?

 • Ja, in een rustige buurt van het oude stadscentrum op enkele minuten wandelen van de Markt.

Hoe bezoek ik de stad?

 • Te voet : In 30 min wandel je van noord naar zuid
 • We verhuren fietsen in de zomer om de omgeving te verkennen

Kan ik gratis annuleren?

 • dat hangt af van het tariefplan. Het wordt steeds duidelijk aangegeven tijdens het reservatie proces.
 • indien u de Vroegboekprijs zonder restitutie heeft geboekt wordt uw kredietkaart onmiddellijk belast en kunt u niet meer annuleren. Wij raden dan ook aan om een annulatieverzekering af te sluiten zoals bv bij Allianz 

Hebben jullie een bar of restaurant?

 • We hebben een gezellig salon. Aan de receptie staat een honesty bar en is er tevens gratis thé, koffie en gefilterd water. Tevens een ontbijt restaurant waar we het gratis ontbijt opdienen tussen 08u en 10u. (rechtstreekse reservaties)
 • Tom’s Diner, Aperovino, De Schaar, De Pepermolen, Oud Handbogenhof, Du Phare, Pieter Pourbus, Sint Joris en Duc de Bourgogne zijn gezellige en lekkere restaurants op wandelafstand van het hotel. Tijdens het weekend is het aanbevolen om te reserveren.

Check in / out ?

 • Check in : de kamers zijn vanaf 13u beschikbaar. Graag voor 18u aankomen en op zaterdag, zondag en feestdagen voor 16u. 
 • Check out : voor 11u. U kunt de bagage gratis bij ons achterlaten.

Zijn honden toegelaten ?

 • Neen, helaas zijn huisdieren niet toegelaten. Wij kunnen u een goed hondenpension net buiten de stad aanbevelen.

Is er wifi ?

 • Ja, zowel op de kamers als beneden in het salon is er snel en gratis wifi.

Zijn families met kinderen welkom ?

 • Wij hebben een prachtige familie Duplex. Daar kun je met max 4 personen overnachten. Kinderen zijn welkom vanaf 12 jaar.

Is er gratis koffie en thé op de kamers?

 • Niet op de kamer maar neem gerust kopje mee van aan de receptie waar je zelf gratis koffie en thé kunt zetten 24/24
 • Onze superieure en comfort+ tweepersoonskamers heeft dit nu ook op de kamer

Is er airconditioning op de kamers?

 • Brugge ligt dicht bij de Noordzee en heeft het jaar door een zacht klimaat. Alle ramen zijn voorzien van muggengaas en de rustige straat maakt slapen met het raam open comfortabel. Vanaf juli 2020 zullen de kamers op de bovenste étage, de comfort+ doubles en de familie kamer over airco beschikken. Alle suites bij Bariseele hebben eveneens airco. De andere kamers krijgen een ventilator.

Wat is een ECO hotel?

 • We zijn net als ieder ander hotel met comfortabele kamers, lekker warm water en een goed verwarmings systeem. Het enige verschil ligt hem in de methodes om energie, water en afval te beperken zonder aan comfort te moeten inboeten. We volgen de standaard van het EU ecolabel (BE/25/001 sinds 2009) en de Green Key. Zonnepanelen en een groendak... we hebben het allemaal!
 • We adviseren u ook hoe u op een groene manier tot bij ons geraakt en hoe u de stad kunt bezoeken te voet, per fiets of met het openbaar vervoer.

Komen we het centrum in met de auto?

 • Ja! U kunt tot vlak voor de deur met de auto komen. Opgelet het is overal betalend parkeren (7/7 van 9u tot 20u). We hebben een beveiligde privé parking (17 euro/dag) met een beperkt aantal plaatsen. Boek daarom tijdig een plaats.
 • Als alternatief is er de openbare parking aan het station vanwaar je gratis met de bus of taxi (tegen betaling) tot bij het hotel komt. Tevens is er de gratis parking aan de Louis Coiseaukaai.
 • Er zijn 2 elektrische laadpalen naast het hotel en we hebben zelf 1 Tesla lader (te boeken met privé parking, kost opladen : € 0,50/kWh)

Uittips?

 • Ga eens mee met Quasimodo Tours, een daguitstap vol historiek www.quasimodo.be
 • Het Brugs Ommeland met de fiets. De kastelenroute te voet. Zeebrugge met zijn groot strand.
 
 

Hoe geraak ik tot bij het hotel?

Plan : https://www.visitbruges.be/nl/plan-je-bezoek/downloads

ROUTE met auto

E40 Brussel - Gent - Oostende

Vanuit Nederland : E19/17 BREDA - ANTWERPEN, doorrijden tot GENT dan E40 GENT - OOSTENDE, Uitrit 8 Brugge.

Ga rechtdoor richting Brugge voorbij de verkeerslichten en 5 tunnels. Na de 5e tunnel en de spoorwegbrug neemt u onmiddellijk rechts de uitrit N351 - Brugge Az St Jan. Ga voorbij een kruispunt met 2 paar lichten. Het volgende kruispunt (Bloedput) gaat u LINKSAF (niet in de tunnel rijden!).

Ga voorbij 3 verkeerslichten. Na de 3e lichten houdt u rechts en voegt u in op de BUS rijstrook.

Na 600m gaat u rechtsaf in de ''Walweinstraat'. (niet over de brug rijden!) Ga rechtdoor tot aan het water. Hier rechtsaf. Na 300m opnieuw rechtsaf in de 'Annuntiatenstraat'. Nu 2e straat links 'Baliestraat'. Rij rond de St.Gilliskerk en u ziet het hotel links liggen.

Adres : COLLAERT MANSIONSTRAAT N° 3

ROUTE met trein

Trein station : BRUGGE (richting Oostende of Knokke/Blankenberge)

*BUS 2  en stap uit bij de 3e halte na de markt 'Gouden Handstraat' op 150 m van hotel. (van zodra je rechts de gracht ziet ende bus draait naar links druk dan op de bel) Wandel even verder langs de gracht. 1e straat links (St.Gilliskoorstraat) en aan de kerk rechts. Het hotel is even verderop aan uw linkerkant. U kan op de bus contactloos betalen door elk uw bank/kredietkaart tegen de witte terminal te houden.   http://routebuilder.org/212u

*TAXI : . Indien u na 19u zou aankomen of voor uw gemak, kunt u ook een taxi nemen aan de voorkant van het station (10-15 euro per rit).  Mocht er geen taxi staan kan u steeds bellen naar Taxi SNEL 050 36.36.49